Loading...

Wat is Fitkids?

Fitkids is een fitness- en oefenprogramma opgezet door Stichting Fitkids voor kinderen van zes tot achttien jaar met een chronische ziekte, beperking of langdurige aandoening. Aan Fitkids doen bijvoorbeeld kinderen met astma, taaislijmziekte, downsyndroom, diabetes, jeugdreuma, autisme, ADHD, DCD of een aangeboren hartafwijking mee. In Fitkids ontdekken kinderen dat bewegen leuk en goed voor je is. Het uiteindelijke doel is doorstroom naar een sportclub.

Met welke klachten/beperkingen kom je in aanmerking voor Fitkids?
Fitkids is er voor kinderen van 6 tot 18 jaar met een chronische ziekte, beperking of langdurige aandoening. Aan Fitkids doen bijvoorbeeld kinderen met astma, taaislijmziekte, downsyndroom, diabetes, jeugdreuma, autisme, DCD of een aangeboren hartafwijking mee. De kinderen worden doorverwezen door een huisarts, kinderarts of andere specialist.

Werkwijze
Voordat een kind van start gaat met Fitkids wordt er een intake afgenomen. Tijdens de intake worden verschillende gegevens genoteerd. Bij de intake zijn het kind en de ouder(s) aanwezig. Belangrijk is dat het kind zelf ook aangeeft welke doelen hij/zij wil bereiken. Tijdens de intake worden ook verschillende (inspannings- en spierkracht) testen afgenomen. De kinderen trainen en bewegen gedurende een half jaar tot een jaar onder begeleiding van een (kinder)fysiotherapeut. In een Fitkids-uur wordt er zowel individueel op fitnessapparatuur, als in groepsverband getraind. In groepsverband worden allerlei soorten sport en spel gedaan. In Fitkids ontdekken de kinderen dat bewegen leuk en goed voor je is. Voor ieder kind worden er individuele doelen gesteld, waarbij er gewerkt wordt aan de verbetering van de fysieke en mentale conditie. Het uiteindelijke doel is de doorstroom naar een sportclub.

Tip van Tine
Fitkids wordt door de meeste zorgverzekeraars vergoed. Hiervoor is een verwijzing van een huisarts, kinderarts of specialist nodig.

Terug naar overzicht
Direct een afspraak maken

Behandelaar
Linda Maat-van Poll, Linda Tolsma en Tine Dietvorst zijn de kinderfysiotherapeuten die de Fitkids in onze praktijk geven.