Loading...

Wat is kinderfysiotherapie?

Kinderfysiotherapie richt zich op problemen rondom het bewegen en het bewegingssysteem van kinderen en jongeren (0-18 jaar). Wanneer uw kind problemen ondervindt met bewegen, dan is de kinderfysiotherapeut de aangewezen zorgverlener. Een kinderfysiotherapeut is goed opgeleid en heeft na de basis(bachelor)opleiding fysiotherapie de vervolgopleiding (Master)kinderfysiotherapie afgerond.

Met welke klachten/beperkingen kom je in aanmerking voor kinderfysiotherapie?

  • Motorische ontwikkeling en motorisch leren van het kind
  • Specifieke bewegings- en houdingsaandoeningen op de kinderleeftijd
  • Fysieke fitheid en training van spieren, hart- en longfunctie bij kinderen
  • Specifieke fysiotherapeutische (technische) vaardigheden voor het behandelen van kinderen
  • Specifieke pedagogische vaardigheden voor het behandelen van kinderen en begeleiden van het gezin/ouders
  • Signaleringsfunctie voor inzet andere zorgdisciplines, zoals logopedie, ergotherapie, ambulante begeleiding, specialistische tweedelijns zorg

Werkwijze
De kinderfysiotherapeut werkt altijd, na onderzoek gedaan te hebben, volgens een behandelplan. Wanneer nodig wordt overlegd met andere disciplines, zoals de arts, leerkracht, logopedist of ergotherapeut.

Tip van Linda
Door een achterstand in de ontwikkeling kan een kind onzeker worden en zich niet blij voelen. Dit is iets wat de kinderfysiotherapeut erg belangrijk vindt en daarom veel aandacht aan besteed. Merk je dat je kind zich onzeker voelt en moeite heeft om met zijn leeftijdsgenootjes gezellig buiten te spelen of te sporten? Neem dan eens contact op met de kinderfysiotherapeut.

Terug naar overzicht
Direct een afspraak maken

Behandelaar

Onze kinderfysiotherapeuten zijn Linda Tolsma, Linda Maat-van Poll en Tine Dietvorst.